čtvrtek 29. října 2015

Sophia Lowell: Glee - Studenská výměna (Foreign Exchange)

"To, že jste součástí něčeho výjimečného, neznamená, že jste výjimeční. Něco je Výjimečné, protože jste toho součástí." (Seriál Glee)


Rok vydání: 2009

Nakladatelství: Albatros Media - CooBoo

Anotace

Dovedete si představit Rachel Berryovou v baretu? Na McKinleyovu střední se v rámci multikulturního týdne chystá návštěva francouzského Glee klubu - ó la la! Kurt díky tomu získá sebevědomí, Finn se zblázní do nové holky a Puck si uvědomí, že spousta věcí se může "ztratit v překladu".



Můj názor

Tento druhý díl byl rozhodně lepší než ten první. Tady to ve mě dokonce už vyvolávalo nějaké ty emoce. Hlavně napětí. V knize je totiž jeden Francouz jménem Jean-Paul, který je pořád otrávený a nepříjemný. A vy pořád jen čekáte, až se konečně dozvíte, co s ním tedy vlastně je. Nějaké náznaky jsou až ke konci knihy, takže jste neustále v napětí.
Dalším oříškem je Celeste. Nejdřív velice flirtuje s Finnem a pak po jedné puse ho odkopne? Proč? I tohle se dozvíte až na konci knihy a já vám to překvapení kazit nebudu! :P 
Mrzelo mě to, že jsem nevěděla, do které části seriálu mám knihu zařadit, abych věděla, čím měly postavy už tu čest projít. Porodila už Quinn? Seznámil se už Kurt s Blainem? Atd.
Velice mě potěšilo, že autorka udělala z Kurta chlapce uprostřed zájmů francouzských dívek. Je to totiž pravda: Evropanky geje zkrátka milují! Byla jsem ráda, že konečně stojí na Slunci Kurt a né Puck.
Je to jednoduchá kniha, která neublíží, ani neuškodí. Pro fanoušky Glee je rozhodně skvělá, pro ostatní je k ničemu.



Citáty

Žádné citáty z této knihy.



Doba čtení: 18. - 24.9.2015

Závěr

Závěr je tedy v podstatě stejný, jako u předchozí knihy (Glee- Jak to začalo). Pro fanoušky seriálu je to pěkná lehká odreagovačka. Je lepší než první díl, ale v blízké době se k tomu nehodlám vrátit.
Když bych si měla vybrat mezi seriálem a knihou, bez zaváhání volím seriál. Kniha je dobrá na dny, kdy se Vám stýská po seriálu, ale nechce se vám na něj dívat od začátku až dokonce. Zkrátka si přečtete jednu ze tří Glee-knih a vaše pocity, starosti a nálady jsou v rovnováze.


Vaše,

Betty Potter



8 komentářů:

  1. Kedysi som tento seriál pozerala a bavil ma, mala by som sa dokopať aspoň k dopozeraniu ďalších serií (myslím, že som pozrela len 1 a 2). Ku knihám som sa nedostala vôbec, znie to fajn ako taká oddychovka, ale môj zoznam neprečítaných kníh je príliš dlhý na to, aby som tam zaraďovala niečo takéto :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten seriál ti rozhodně doporučuji :D Dal mi opravdu mnoho a našla jsem tolik super písniček díky tomuto seriálu, že teď už neposlouchám skoro nic jiného :D

      Vymazat
  2. Ami: Tak to vůbec neznám, ale vypadá to roztomile :D Možná se na to někdy mrknu!
    Hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujii :) Věř, že hned po prvním díle tomu seriálu propadneš ani nebudeš vědět jak :)

      Vymazat
  3. Já jsem na Glee nikdy nekoukala, ale hodně mých známých ten seriál doslova žere :) Takže ho možná také někdy zkusím. Vůbec jsem netušila, že jsou i knihy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přidej se k nám Geekům (Fanoušci Glee) :) Stačí, abys měla ráda hudbu a seriál si rozhodně zamiluješ :) Taky jsem to o těch knihách zjistila asi až dva roky po prvním shlédnutí toho seriálu :D

      Vymazat
  4. Já jsem viděla asi jednu řadu nebo dve. Moc se mi to líbilo a miluju jejich covery písniček! Knížku bych si klidně přečetla netušila jsem, že existuje :)
    Nicole
    Soulmates.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jdi do toho! Třetí série se mi asi líbí ze všech nejvíc :3 Hlavně ty písničky! :D

      Vymazat