pátek 15. prosince 2017

Daniel Cole: Hadrový panák (Rogdoll)

"Geniální mysl uvězněná ve zničeném těle."

Rok vydání originálu:       2017
Rok vydání knihy na fotce:  2017
Vydání:                     první
Nakladatelství:             Knižní klub (Edice světový bestseller)
Počet stran:                356



Autor: DANIEL COLE

Tento třicetiletý autor je sám o sobě velmi odlišný. Původem je to záchranář. Poté se stal úředníkem Královské společnosti na ochranu zvířat před krutostí (RSPCA) a donedávna pracoval pro Královský národní záchranný institut (RNLI). Kniha Hadrový panák (Ragdoll) je jeho debutem a byl přeložen do více než třiceti jazyků.

Anotace:

Mrtvola sešitá ze šesti částí různých těl a nalezená v jednom londýnském bytě - případ Hadrový panák, jak ho nazvala média, okamžitě vyvolá strach a paniku. Detektiv William "Wolf" Fawkes a jeho kolegyně Emily Baxterová jsou pověřeni identifikací obětí, vzápětí ale musí čelit další hrozbě - Wolfova bývalá žena Andrea, která pracuje jako reportérka, obdrží od anonyma fotky z místa, kde byl Hadrový panák nalezen, a také seznam šesti lidí a dat, kdy budou zabiti. Prvním má být ještě téhož dne londýnský starosta. Posledním - o dva týdny později - detektiv William Fawkes.



Můj názor:

Woooooow! Hadrový panák mi vyrazil dech! Zatím jsem jen jednou četla knihu s otevřenou pusou, a u téhle knihy se mi to stalo znovu!
V jednu chvíli řešíte strašnou vraždu hned šesti obětí, mezi kterými nevidíte žádnou souvislost. Autor si s vámi pohrává tak fikaně, že mu věříte každičké slovo. Pokaždé vás má na té straně, kde vás chce mít. Chce abyste věřili že Emily má být s Wolfem! Věříte!
Chce abyste věřili že kolega je zrádce? Věříte! Protože autor to tak chtěl. Příběh je od začátku zkrátka skvělý, ale příjde určitá chvíle, kdy se v knize něco zlomí, a právě to bude ta chvíle, kdy vás příběh zcela pohltí a vy úplně propadnete vlně adrenalinu, která se najednou objevila na scéně. 
Přesně to se stalo mě. seděla jsem na posteli, bušilo mi srdce a nutně jsem potřebovala vědět, co bude dál. Nešlo přestat. Teda, pak jsem musela, protože byla sobota a já jsem musela pomáhat s úklidem, ale i potom, co jsem se  příběhu vrátila, adrenalin byl pořád na místě. Těším se na další případy s detektivem Wolfem!

Citáty z knihy:

"Zabíjíte ze stejných prozaických důvodů jako kdokoli jiný - slabí se pak cítí silní."

Doba čtení: 4.12 - 10.12.2017


Betty Potter

2 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze, to vypadá vážně lákavě :) Akorát tu ted mám doma hrozné hromady knih k přečtení, tak nové kousky budou muset počkat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, na tuhle knížku se opravdu vyplatí čekat :)

      Vymazat