pátek 8. prosince 2017

Karen M. McManusová: Jeden z nás lže (One of Us is Lying)

"Někteří lidé jsou příliš jedovatí na to, aby zůstali naživu. Prostě jsou"



Rok vydání originálu:      2017
Rok vydání knihy na fotce: 2017
Vydání:                    první
Nakladatelství:            Yoli
Počet stran:               361

Autor: KAREN M. MCMANUSOVÁ

Pochází z Británie. Kniha Jeden z nás lže je jejím debutem a dle mého názoru, velmi povedeným debutem. Odmala milovala čtení i psaní a věnuje se tomu i v dospělosti, neboť vystudovala angličtinu a později i žurnalistiku.

Anotace:

Premiantka, princeznička, sportovní hvězda, školní grázl a kluk, co ví o každém všechno a nebojí se to všem také napráskat. Tahle partička se sešla po škole, aby napravila své hříchy - konkrétně mobily při vyučování, kde nemají co dělat. Jenže ty mobily nejsou jejich a jeden z nich bude za hodinu mrtvý. Co se vlastně na Bayviewské střední stalo? Všichni přeživší mají motiv, protože zesnulý plánoval zveřejnit jejich špinavá a ještě špinavější tajemství. Jenže jak poznat vraha, když každý má co skrývat?

Můj názor:

   Tuhle knížku jsem dostala ke svým letošním dvacátým narozeninám. Hned ve chvíli, kdy mi přistála v rukách, jsem si byla jistá, že to bude naprostá pecka! Zalíbila se mi jak grafika obálky, tak název knihy. No a když jsem si pak přečetla, o čem že má kniha být, nemohla jsem se dočkat, až si to konečně přečtu.
   Od začátku mě kniha naprosto dostala! Mám tuhle středoškolskou tématiku moc ráda, protože tyto tzv. "Young adult" mě téměř nikdy nezklamaly. Nápad na smrt Simona mi příjde originální. Do půlky knihy jsem si skoro okusovala nehty, jak moc jsem trnula v nervech, kdo že za to tedy může. Pak přišla jedna věta (nebo odstavec), a já si najednou byla jistá. Nic jiného mi smysl nedávalo. I když se autor snažil házet vinu nejdřív tam, a potom jinam, má volba se nezměnila, no a na konci se to jen potvrdilo.
   Dlouho jsem se nedostala ke knize Young adult, začetla jsem se totiž do psychothrillerů, takže tohle byla nádherná a velmi povedená změna. Přestože to byl thriller, cítila jsem tam nádech Johna Greena - jeho vášeň pro promíchávání vztahů a lámání srdcí svým pravidelným čtenářům. No  a jako fanynku seriálu Super drbna(Gossip girl) mě mile překvapil Simonův web "Co vy na to?", ačkoliv to není vidět na první pohled, kniha má mnoho podobné i s tímto seriálem.
   Za mě to byla super četba, určitě si jí s chutí přečtu znovu!!

Citáty z knihy:

Žádné citáty z této knihy

Doba čtení: 27.11. - 2.12. 2017


Betty Potter


4 komentáře:

  1. Skvělá recenze :) Knížka mě zaujala, určitě se na ni chystám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, vážně je super, chci si ji přečíst znovu :D :)

      Vymazat
  2. Mic hezky napsané. Jako tip pod vánoční stromek super.

    OdpovědětVymazat